Nyheter 1999-2000

Till nyheter 1998-1999    Till nyheter 2001-2002 
Till nyheter 2000-2001 Till nyheter 2002-2003

 

Futurumloppet år 2001.

Vid skidtinget blev det klart att Futurumloppet kommer att köras lördagen den 24 februari 2001.

 


 

Stor uppslutning vid avslutning.
(2000-04-29)

Elisabeth Löfgren fick styrelsen pris.

Över hundra barn, ungdomar, föräldrar och funktionärer kom till Futurum vid den sedvanliga skidavslutningen. Ordf. Sven-Erik Andersson framförde ett stort tack till alla som på något sätt hjälpt till i verksamheten. Målet att vinna Skellefteå Skidserie uppnåddes nästan. Skellefteå SK lyckades passera Byske SK med knapp marginal under de sista tävlingarna. Målet står dock fast till nästa år och skulle alla som är samlade här åka några tävlingar är det inga problem, påpekare Sven-Erik. De äldre ungdomarna delade ut en ros till de som dom tyckt betytt mycket under året.

Barnen som gått skidskolan i Ostvik eller Byske fick kliva upp på prispallen och motta ett fint diplom. Klubbmästerskapets deltagare fick sedan sina pokaler och tillika ett litet nyttopris. Elisabeth Löfgren fick styrelsens pris för hennes fina framgångar i vinter och Alf Eriksson fick ett hederspris för hans arbete med skidspåret och kansliet. Sedan avslutades festen med smörgåstårta, bullar och pepparkakor. Gissa om alla mumsade och åt.


 

Lappmarksloppet och Luspenloppet.
(2000-04-15-16)

Johan, Eric och Rikard på pallen.

De klart största tävlingarna i länet avslutar en lång säsong. Över 500 startande i både Sorsele och Storuman. Tävlande från hela Sverige, från Tjeckien, Tyskland och Japan. Från elit som Tomas Angered, Tyskland och Antonia Ordina till knattar i 8-årsklasserna. Bussar från Spöland, Husum, Hägglunds, Boden mm. med aktiva och ledare samt en massa bilar från alla andra klubbar. Allt är en skidfest med valla- och utrustningsförsäljare som försöker kursa det sista av årets varor. Här skapas kontakter mellan klubbledare och aktiva i landet och många klubbar tar denna tävling som en säsongsavslutning och en trevlig samvaro. 

Johan Lundqvist lyckades bäst av byskeåkarna med seger i både Sorsele och Storuman. Johan utryckte det klart efter tävlingarna " Nu är jag klart bäst i Norrland och Norra Norge". Rikard Lindgren kom trea bägge dagarna i en hård 14-årsklass. Man blir imponerad av hans styrka och förmåga att  kunna lyckas när det gäller. Eric Lundqvist åkte in på en bronsplats i H8 vid Luspenloppet och blev fyra vid Lappmarksloppet. Eric har ett år kvar i denna klass, så honom får vi nog läsa mer om i framtiden.

I D10 Elin Andersson  gjorde två fina dagar med en 12:e och 10:e plats och  Elisabet Löfgren i D12 kom på 16:e och 17:e plats. I H11 kom Joakim Lindgren 17:e resp. 13:e plats.  I den tuffa 15-årsklassen blev Erik Andersson 23:a och 21:a och Tobias Jakobsson åkte in på 23 bägge dagarna. I H8 kom Jesper Lindgren 9:a resp. 7:a och broder Jens blev 10:a och 11:a.

En tävling återstår, nämligen klubbens avslutningsfest. Det blir den 29 april kl. 15.00 på Futurum, dit alla medlemmar är hjärtligt välkomna. Det blir prisutdelningar och fika och mycket annat. Sedan är skidsäsongen slut och dags att vaxa in skidorna och lägga dom på hyllan. Vila ett tag innan rullskid- och löpträning börjar.

Fullständig resultatlista Lappmarksloppet och Luspenloppet


 

Skidtinget i Umeå

Denna uppmaning kom idag den 14/4 från L-E Holmström, Västerbottens Skidförbund

"Skidtinget blir i Umeå den 6-7/5. Det är mycket angeläget att så många som möjligt ställer upp. Jag tycker mej skönja ett ljus i mörkret för V-B längdskidor. Det är därför viktigt att så många föräldrar, som har barn och ungdomar i aktiv ålder ställer upp. Västerbottens skidförbund är och blir vad klubbarna gör det till.
L-E Holmström"

Inbjudan och program


 

DM i Tärnaby.
(2000-04-01)

Rikard silvermedaljör - Stenmark prisutdelare.

Tärnaby lyste i sin största prakt när DM-tävlingarna avgjordes på lördagen. Välpistade och snabba spår, ett strålande väder och några grader kallt. Spåren hade vissa inslag med skicross, där det gällde hålla tungan rätt i munnen för att klara av alla hopp och tvära svängar. Prisutdelare var ingen mindre än Ingemar Stenmark som var hemma i Tärnaby under helgen.

Som väntat gjorde Rikard Lindgren en fin insats och kom två, slagen av Robert Långberg från Kågedalen. Bronsmedaljen gick till Peter Sjölin, Norsjö och fyra kom Markus Ottosson, SSK.

Carl Lundqvist åkte in på en nionde plats i H13. Segrade här gjorde Andreas Forsberg från Röbäck följd av Erik Falk från Bjurholm.  Joakim Lindgren blev 14:e i H11. Vann gjorde Niklas Eriksson från Bjurholm och Martin Ottosson SSK brev fyra.

I minsta klassen, H8, kom Jesper Lindgren in på en nionde plats och broder Jens blev elva. Tommy Lindgren kom trea i H40 och i H45 vann Thomas Ottosson SSK

  

Resultat

1.
9.
11.
H8 - 1,0 km
Viktor Andersson 
Jesper Lindgren
Jens Lindgren 

Tärnaby SK   
Byske SK
Byske SK

3,33
5,24
6,50

1
2
3
H11 - 2,5 km
Niklas Eriksson 
Martin Ottosson
Joakim Lindgren

Bjurholm
Skellefteå SK
Byske SK

8,19
8,33
9,36

1.
9.
H13 - 2,5 km
Andreas Forsberg
Carl Lundqvist

Röbäcks SK
Byske SK

7,02
8,01

1.
2.
3.
4.
H14 - 2,5 km
Robert Långberg
Rikard Lindgren
Peter Sjölin
Markus Ottosson

Kågedalens SK
Byske SK
Norsjö IF
Skellefteå SK

6,21
6,38
6,44
6,47

1.
3.
H40 - 10,0 km
Jan Andersson
Tommy Lindgren

Järvsjöby
Byske SK

31,56
35,11

1.
H45 - 10,0 km
Thomas Ottosson

Skellefteå SK

32,40

 


 

Lilla Vasaloppet.
(2000-03-28)

Sju segrar till klubben.

Lilla Vasaloppet fick köras i sin helhet vid Skellefteå Camping p.g.a. snöbrist.. I vanliga fall brukar de äldre klasserna starta i Kåge och gå i mål på campingen. Knattarna åkte 1,5 km, 9-11-åringarna 4,5 km och 12 åringar och uppåt 10 km.

Segrare från Byske SK blev Johan Lundqvist H9, Elin Andersson D10, Elisabeth Löfgren D12, Krister Eklund H13, Rikard Lindgren H14, Erik Andersson H15 och Bernt Johansson i H55.

Ingrid Eklund kom tvåa i D10, Joakim Lindgren åkte in på en fjärde plats i H11och Tobias Jakobsson blev trea i H15.

Fullständig resultatlista


 

Sabotage i skidspåret.
(2000-03-25)

Under fredagen hade någon roat sig med att köra skoter på de fint preparerade spåren inför klubbmästerskapen. "Det var en lång sträcka ovanför Kvarngränd där någon kört fram och tillbaka i skidspåret" säger Alf Eriksson, ansvarig för skidspåren i Byske.

Det råder skoterförbud i detta område, men under denna vinter har skoteråkare flera gånger förstört skidspåren. De skyltar om skoterförbud som skid- och skoterklubben satt upp, verkar dessa personer inte se. 

"Man blir besviken när människor uppför sig på detta sätt och vi känner oss helt maktlösa mot dessa skotersabotörer. Polisen är kontaktad sedan tidigare men utan resultat, men nu kommer klubben att polisanmäla denna senaste händelse." avslutar Alf Eriksson


 

Klubbmästerskap i strålande väder.
(2000-03-25)

Lisen och Oskar åkte sin första tävling.

Ett strålande väder, fina snabba spår samt massor med korv och dricka. Vad mer kan man begära av ett klubbmästerskap. Då är det en fröjd att åka skidor. 45 stycken tog chansen och minst lika många hejade på de duktiga åkarna.

Förra helgen var det avslutning för vinterns skidskola och många unga tog nu chansen att åka sin första tävling. Lisen Viklund och Oskar Häggström är bara 4 år, men kan redan titulera sig klubbmästare. Bland 5-åringarna vann Johanna Lindmark och Ludvig Lindmark och i 6-årsklasserna gick segern till Emelie Häggström och Hannes Viklund.

Emelie Pettersson segrade i D7 och Eric Lundqvist var snabbast i H7. Emelie Grehn drog längsta strået i D8 och Ronja Jakobsson njöt av vårsolen och vann D9.

Johan Lundqvist vann programenligt H9, Malin Jakobsson D11 och likaså gjorde Joakim Lindgren i H11. Elisabeth Löfgren, klubbens stora löfte på flicksidan, gjorde som vanligt en fin insats och vann D 12. Carl Lundqvist, Rikard Lindgren och  Tobias Jakobsson blev klubbmästare i H 13, H14 och H15.

I D35 segrade Catharina Sundqvist och i D40 gick titeln till Eva Hägglund. Maja Rudlund, klubben grand old lady vann klassen D60 och i motsvarande herrklass segrade Henry Johansson. Tommy Lindgren var snabbast i H40 och Lars Lindström blev mästare i H55.

Fullständig resultatlista


 

Mixstafetten i Lilla Karlavagnen.
(2000-03-19)

Rikard, Elisabet och Carl kom på silverplats.

Det blev en jobbig förmiddag för alla vallare. Kvicksilvret steg snabbt under förmiddagen, vilket vållade en hel del huvudbry. Från burkvallor för 0-före, blev det att snabbt övergå till klister. När sista sträckan gick ut var det rejält blött i spåret.

Alla byskeåkare gjorde mycket  fina insatser och i klassen 13-14 slutade det med en andra plats för Rickard Lindgren, Elisabet Löfgren och Carl Lundqvist. Rikard gjorde en enorm första sträcka som han vann i överlägsen stil.

I klassen 15-16 åkte Erik Andersson, Lina Lundqvist och Tobias Jakobsson in på fin femte plats. Målet var att komma före Byskes lag i 13-14 och det lyckades man med.

I yngsta klassen (9-10) kom Johan Lundqvist, Elin Andersson och Eric Lundqvist på en fin femte plats. Eric var nog med sina 7 år den yngste åkaren i klassen. Va månde bliva i framtiden.

Första sträckan i klassen 11-12 åktes av Joakim Lindgren. Joakim visade att han är en mycket duktigt startman. Lillemor Johansson åkte andra sträckan och växlade till Johan Lundqvist, som en knapp timme innan åkt startsträckan i den yngre klassen. Laget kom till slut på en 14:e plats.

Strömnäs GIF ska ha en stort tack för två fina skiddagar, fina spår och ett perfekt arrangemang. En sak är säker - Vi kommer tillbaks även nästa år !

Fullständig resultatlista 


 

Lilla Karlavagnen.
(2000-03-18)

Johan, Elisabeth och Rikard på pallen i Strömnäs.

Lilla Karlavagnen är Norrlands klart största ungdomstävling på skidor med över 500 startande.
Nysnö och 0-före medförde vissa vallaproblem, men ett av dagens recept var Start tjärvalla blandat med Black Magic. I den höga luftfuktigheten var det högflourvallor som gällde för glidet.

Största klasserna var H8 och D8 med över 60 startande. Eric Lundqvist belade en sjätte plats och Jesper Lindgren en hedrande tionde plats.

Johan Lundqvist tog guld i H9 bland 47 startande och Elin Andersson gjorde ett bra lopp och slutade sjua i D10. Joakim Lindgren kom åtta i H11 och Elisabeth Löfgren skidade in på en bronsplats i D12.

Carl Lundqvist och Krister Eklund gjorde nog sina bästa lopp för säsongen och slutade sjua resp. tia i H13. I H14 fick Byske sin andra bronsmedalj genom Rikard Lindgren. Klassen vanns av Peter Sjölin, Norsjö,  som nu verkar vara tillbaks efter en tid av skador.
Lina Lundqvist gjorde tidsmässigt ett bra lopp och slutade åtta i D15 och i H15 kom Erik Andersson sexa och Tobias Jakobsson sjua.

Avslutningsvis kan man bara konstatera att Lilla Karlavagnen är en mycket trevlig tävling, med ett perfekt arrangemang. Synd att inte fler av klubbens yngre åkare tar chansen att delta i en sådan propagandatävling.

I morgon körs stafetter i Strömnäs och där ställer klubben med fyra lag:
9-10 åker Johan Lundqvist, Elin Andersson och Erik Lundqvist.
11-12 åker Malin Jakobsson, Lillemor Johansson och Joakim Lindgren.
13-14 åker Rikard Lindgren, Elisabet Löfgren och Carl Lundqvist
15-16 åker Erik Andersson, Lina Lundqvist och Tobias Andersson.

Vi får bara önska dom lycka till!

Fullständig resultatlista 



Älgstråket.
(2000-03-12)

189 startade i Älgstråket

I strålande sol och perfekta förhållanden genomfördes Älgstråket, motionsloppet för alla. Tävlingsåkare och inbitna motionärer åkte de 22 km mellan Norrlångträsk och Ostvik, mindre tränade och många ungdomar åkte de 11 km från Stormark och barn, föräldrar åkte de 4,5 km från Tällåsen.
Nytt för året var de gemensamma starterna i Norrlångträsk och Stormark, vilket blev mycket lyckat.

Det blev en hård kamp om segern mellan Magnus Marklund KSK, Joel Brännström KSK och Magnus Carlsson SSK. Man var ute efter banrekordet. Det var nära att man lyckats men fick ge sig med ett par minuters marginal. Segertiden blev 1:09.

Jörgen Tjärnström blev bäst bland byskeåkarna på en åttonde plats, tätt följd av Alf Eriksson. De unga byskeåkare som valde åka de 22 km var Rikard Lindgren, Tobias Jakobsson, Erik Andersson, Carl Lundqvist och Lina Lundqvist.
Från Stormark åkte Krister Eklund, Joakim Lindegren, Johan och Eric Lundqvist och från Tällåsen Elisabeth Löfgren, Tommy Karlsson, Karolin Nilsson, Nils Lundgren, Jens Lindgren, Jesper Lindgren, Jenny och Elin Lundgren.

27 åkare har åkt Klassikern (Futurumloppet, Kraftloppet och Älgstråket) och deltar i utlottningen av 3000 kr och andra nyttovinster.

Fullständig resultatlista


 

Skidserien i Jörn.
(2000-03-11)

Få deltagare kom till ett soligt Storklinta.

Det var bara 73 åkare som kom till start när SK Järven hade sin serietävling i ett soligt Storklinta. Det var perfekta förhållanden, mycket fina spår, -5 grader och inga vallningsproblem. Blå Extra till fäste och blå Rex som glid, med andra ord ett riktigt vinterföre.
I knatteklassen vann Eric Lundqvist med Jesper Lindgren på 4:e plats och Jens Lindgren på 5:e plats. I D10 kom Ingrid Eklund fyra och i H9 blev Johan Lundqvist tvåa. Richard Lindgren segrade i H14 och likaså gjorde Carl Lundqvist i H13. Joakim Lindgren kom trea i H11 och i D11 segrade Malin Jakobsson. Lina Lundqvist kom tvåa i D15, likaså gjorde Catharina Sundqvist  i D35 och Tommy Lindgren vann klassen H40.

Fullständig resultatlista


 

Vasaloppet.
(2000-03-05)

Tommy Lindgren blev Byske Skidklubbs bästa deltagare i det 76:e Vasaloppet med en 1731:a plats. Tommy var  mycket nöjd med sin insats. "Jag hade två riktiga schackningar under loppet och  fick stanna och äta två gånger." säger Tommy. Från Eldris och till mål gick det riktigt bra.

Placeringar och tider

1731
5677
5678
5680
7766
8434
9274
11632
Tommy Lindgren
Mats Johansson
Mikael Lindström
Torbjörn Lindström
Klas Forsberg
Peter Sundqvist
Stefan Westerlund
Peter Sundqvist
6,09,33
7,55,52
7,55,53
7,55,53
8,49,33
9,08,51
9,33,06
11,08,32
 

 

Kraftloppet.
(2000-03-04)

I snö och blåst avgjordes andra deltävlingen i klassikern i Skellefteå. Det sista loppet blir Älgstråket den 12 mars.
De byskeåkare som trotsade det dåliga vädret och åkte Solbacken - Rävastugan tur och retur var:
Kennet Johansson, Tobias Jakobsson, Esbjörn Norgren, Alf Eriksson, Jörgen Tjärnström, Bernt Johansson, Carl Lundqvist, Lennart Hägglund, Lina Lundqvist och Maja Rudlund.
Halva sträckan åkte Elisabeth Löfgren, Johan Lundqvist, Joakim Lindgren, Erik Lundqvist och Tommy Karlsson. 


 

Skega Ungdomsspel.
(2000-02-27)

Det blev blötföre vid århundradet första Skega Ungdomsspel. 8-10-års klasserna åkte klassisk stil och här blev det att lita på att vallarna hittade den rätta smörjan. En blandning av gul Rode, gul Start och Black Magic var en av vallablandningarna som passade i detta väder. De övriga klasserna åkte fri stil och här gällde det få ett bra glid. Tomas Ottossons råd för dagen var att toppa med "Foxgel".

Byske SK fick en segrare och det var inte oväntat Johan Lundqvist som vann H 9.  Det blev tre andraplatser genom Eric Lundqvist i H 8, Erik Andersson i H 15 och Lina Lundqvist i D 15. Elisabeth Löfgren gjorde återigen ett fint fristilslopp och tog en bronsmedalj i D12. Tobias Jakobsson åkte in på en femte plats i H 15, Carl Lundqvist blev sjua och Krister Eklund nia i H 13. Joakim Lindgren kom på sjätte plats i H 11 och Ingrid Eklund blev tolva i D 10. Tvillingarna Jesper och Jens Lindgren åkte in på en elfte resp. tolfte plats i H 8.

Fullständig prislista


 

Futurumloppet.
(2000-02-26)

2000-talets första Futurumlopp blev en succé. Nästan 250 åkare kom till start i ett fint vinterföre. Spårkörarna hade gjort en fantastisk insats, funktionärerna var på plats och kl. 11.00 var tävlingen igång. Först ut var "Knatteklassen",  pojkar och flickor under 8 år. Efter drygt 7 minuter kunde speakern annonsera första målgången. Nummerlappen som man knutit så noga skulle nu av snabbt och längre fram i målfållan hägrade den goda saften.

Så följde allt slag i slag, resultatlistor skrevs ut, kopierades och anslogs. Det såg ut som ett getingbo runt anslagstavlan av nyfikna åkare, ledare och föräldrar. Efter det följde fika inne på Futurum och det sedvanliga eftersnacket. Sedan var dags för prisutdelning i skolans aula. Alla tävlande fick priser och vilka priser sen!! Ett stort tack till alla företag och "prisjägare" som varit med och skapat detta prisbord.

Ett stort tack även till alla åkare, för utan er blir det ingen skidtävling, till klubbledare och föräldrar som skött det praktiska runt omkring och till alla funktionärer som servat med allt som tillhör en skidtävling.

Och till sist: Välkommen åter nästa år!!

Fullständig resultatlista


 

Malmstråket.
(2000-02-20)

Det var sex åkare från klubben som i strålande sol åkte de fyra milen mellan Boliden och Skellefteå.

I H21 åkte Jörgen Tjärnström in på  tjugoåttonde plats med tiden 2.36.11 och Mats Johansson kom på 68:a på 3.44.59. I H40 kom Kenneth Johansson på sjätte plats och hans tid var den bästa bland byskeåkarna nämligen 2.30.01. I samma klass blev Tommy Lindgren fjortonde på tiden 2.46.38.  Bernt Johansson kom sjuttonde i H55 och hans tid var 3.06.39. I motionsklassen åkte Thorbjörn Lindström in på 56:e plats med tiden 3.20.23.
Maja Rudlund åkte motionssträckan mellan Varuträsk och Skellefteå på 1.19.00.

 


 

Burträsk Vinterspel.
(2000-02-19)

Efter en kall morgon blev det en fin vinterdag med strålande sol och -7 grader. För första gången i vinter en vallning med riktig kallvalla. Kylan gjorde spåren ganska kärva men fäste var det inte problem med. Sjukdomar hade minskat bysketruppen till 5 personer.

Johan Lundqvist kom tvåa i H9 slagen av Simon Persson från Spöland med 9 sekunder. Eric Lundqvist åkte in på en fjärde plats i H8 och Ingrid Eklund kom på trettonde plats i D10. Krister Eklund gjorde ett fint lopp i H13 och slutade på fjärde plats. Jörgen Tjärnström var enda deltagaren i H21 och vann således seniorklassen.

Fullständig resultatlista


 

Skidserien i Byske.
(2000-02-13)

Regn, snö, blåst och plusgrader mötte de drygt 100 deltagarna i skidserietävlingen. Det blev att lita på att fädrer och mödrar hade hittat den perfekta smörjan under skidorna.

BSK har under vintern haft igång en skidskola i Byske och Ostvik. Många av dessa deltog idag för första gången i en riktig skidtävling. I knatteklassen var det 22 st. som kom till start och här kunde man se alla hastigheter på skidorna. I målfållan väntade föräldrar och släktingar för att få en första intervju och den varma saften smakade otroligt gott. 

Tävlingens grand old lady var Ulla Bergström i D50. Ulla som tillfälligt gästade Byske under helgen kommer från Stockholm.

Fullständig resultatlista


 

AssiDomänloppet.
(2000-02-12)

Johan Lundqvist vann i Storfors.

Hårda fina och snabba spår, men denna dag skulle det ha funnits någon typ av "daarinålivall". Efter nattens blåst var spåren fyllda av kvistar, bark och barr. Tävlingen gick helt i fristil och de sista 800 metrarna bestod av en teknikbana med tvära svängar, gupp och hopp.

Johan Lundqvist vann  H9 med 12 sek. marginal före David Larsson, Sävast Ski Team. I H14 var det Markus Ottosson SSK som segrade 14 sek före byskes Rikard Lindgren. Carl Lundqvist tog en bronsplats i H13 och där gjorde Krister Eklund ett mycket bra lopp och hamnade på nionde plats.
Fyra sjunde platser blev det genom Lina Lundqvist i D15, Erik Andersson i H15, Elisabet Löfgren i D12 och Joakim Lindgren i H11. Elin Andersson åkte in på en fin femte plats i D10 och i knatteklassen kom tvillingarna Jesper och Jens Lindgren på nionde och tolfte plats.

Johan Lundqvist vinnare i H9
Johan Lundqvist vinnare i H9.

Fullständig resultatlista


 

Antnäsloppet.
(2000-02-06)

Rickard Lindgren tvålade dit norrbottningarna.

"Vi har det tråkiga meddelandet att det nu börjat regna." Detta ljöd ur högtalarna strax innan första start. Regnet fortsatte under ett par timmar och övergick sedan till blötsnö. Kläder, mössor, handskar och skor, allt blev droppande blött.
Tävlingen var norrbottensfinal och uttagning till Folksam och Kalle Anka Cup. 13-16-åringarna åkte två lopp. Det första tidigt på förmiddagen och då en skicrossbana i fri stil, det andra i jaktstart och i klassisk stil.
9-12-åringarna åkte samma skicrossbana i fri stil. Upp och ner i en gammal grusgrop, med hopp, orgeltramp, slalom, baklängesåkning och tvära svängar och vändningar. De små trivdes och BSK:s Eric Lundqvist menade att detta var det roligaste skidlopp han någonsin åkt.

Johan Lundqvist kom trea i H9 och 7-åringarna Jesper, Jens och Eric kom elva, fjortonde och nia. Elin Andersson och Malin Jakobsson kom på blev nia i D10 resp. D11. Joakim Lindgren knep en sjunde plats i H11 och Carl Lundqvist slutade elva i H13.
Rickard Lindgren tog ett moraliskt övertag på Norrbotten inför Kalle Anka Cup, genom att vinna H14. Dessutom kom Markus Ottosson SSK trea. I H15 kom Tobias Jakobsson på en nionde plats.
Catarina Sundqvist blev tvåa i D35 och Jörgen Tjärnström kom på åttonde plats i H21. Tommy Lindgren blev sexa  i H40 och i motionsklassen slutade Tore Jakobsson på bronsplats.

Rikard med mamma Catarina i Vilhelmina
Rickard Lindgren med mamma Catarina.

Fullständig prislista


 

Måttsundsloppet.
(2000-02-05)

140 startade i Måttsundsloppet och däribland 13 från Byske SK.

Jesper Lindgren kom trea, följd av tvillingbrodern Jens i mixklassen DH8. Elin Andersson åkte in på en femte plats i D10 och Joakim Lindgren knep andraplatsen i H11, bara en sekund efter segraren. Malin Jakobsson tog en silverplats i D11 och Elisabeth Löfgren kom på fjärde plats i D12. 

I H15 belade Byske hela prispallen. Rickard Lindgren, som för dagen seadat upp sig, segrade följd av Tobias Jakobsson och Erik Andersson.

I H21 blev Jörgen Tjärnström elva och Alf Eriksson kom på tolfte plats. Motionsåkarna Tore Jakobsson och Tommy Lindgren åkte in på en andra resp. tredje plats.

Fullständig resultatlista


 

Vallningskurs.

Det blir en vallningskväll hos Tommy Lindgren nu på onsdag den 9 februari kl. 19.00. Tommy kommer att gå igenom grunderna och tipsa om vallor för fäste och glid.
Alla medlemmar och blivande medlemmar är hjärtligt välkomna till Tommys garage på Fabriksgatan 8.


 

Vallning & Skidteknik.

SISU Västerbotten inbjuder till en tvådagarskurs i vallning och skidteknik den 19-20 februari i Skellefteå. 
Föräldrar och ledare som är intresserade hör av er till Alf på kansliet. 
Anmälan skall vara inne senast den 11 februari.
Klubben står givetvis för kurskostnaderna.


 

Tannbergsloppet.
(2000-01-29)

Rickard Lindgren klar för Kalle Anka Cup i Hudiksvall - Grattis!!!!

Rickard Lindgren, Markus Ottosson SSK och Robert Långberg KSK blir Skellefteås representanter i H14 vid Kalle Anka finalen. Detta efter att Robert vunnit dagens uttagningstävling, med Rickard och Markus på delad tredje plats. Ett stort Grattis till dessa duktiga pojkar och vi önskar lycka till i Hudiksvall.

Det blev en sekundstrid i H9 som Johan Lundqvist vann med en sekund före Andreas Boman, Robertfors. Joakim Lindgren kom elva i H11 och Carl Lundqvist åkte in på en åttonde plats i H13.
I yngsta klassen H8 kom Eric Lundqvist sexa, Jesper Lindgren blev åtta och Jens Lindgren slutade på en tionde plats.

Morgonen i Tannbergsterrängen var väldigt kall med snö och storm, men termometern steg och visade bara någon minusgrad när de sista klasserna startade. 

 


 

Hemarännet.
(2000-01-23)

Hemmingsmark bjöd på fina spår, denna fina men kalla vinterdag. De flesta hade nog på lördagskvällen inriktat sig på att tävlingen skulle ställas in, men på söndagsmorgon visade kvicksilvret bara -13 grader. Det var för många bara att sätta igång med vallning av skidorna.
Byske hade hela 27 deltagare och många med framskjutande placeringar. Johan Lundqvist segrade överlägset i H9, Joakim Lindgren kom trea i H11, Malin Jakobsson åkte till sig en tredje plats i D11, Carl Lundqvist blev tvåa i H13, Richard Lindgren kom på bronsplats i H14 och Catarina Sundqvist åkte in på en andra plats i D21.

Maja Karlsson diagonalar iväg i Hemmingsmark
Maja Karlsson diagonalar iväg i Hemmingsmark

Byskeåkarnas placering.

Klass
D8 - 800m

H8 - 800m



D9 - 1,3 km
H9 - 1,3 km
D10 - 1.3 km

D11 - 2.0 km
H11 - 2,0 km

D12 - 2,0 km
H13 - 3,0 km

H14 - 3,0 km
D15 - 6,0 km
H15 - 6,0 km

D21 - 6,0 km
H21 - 16,0 km



Motion 16,0 km

Plac
9.
15.
4.
6.
10.
15.
15.
1.
5.
15.
3.
3.
21.
6.
2.
10.
3.
4.
4.
5.
2.
9.
10.
11.
12.
9.
19.

Namn
Maja Karlsson
Matilda Lindmark
Eric Lundqvist
Jesper Lindgren
Jens Lindgren
Jonas Westerlund
Ronja Jakobsson
Johan Lundqvist
Elin Andersson
Ingrid Eklund
Malin Jakobsson
Joakim Lindgren
Tommy Karlsson
Elisabet Löfgren
Carl Lundqvist
Krister Eklund
Rikard Lindgren
Lina Lundqvist
Tobias Jakobsson
Erik Andersson
Catarina Sundqvist
Alf Eriksson
Jörgen Tjärnström
Tommy Lindgren
Kennet Johansson
Tore Jakobsson
Esbjörn Norgren

Tid
5,20
6,36
3,51
4,18
4,43
5,40
8,56
5,10
6,07
7,59
9,25
8,15
13,18
8,41
10,12
11,41
8,51
28,24
24,40
24,45
29,43
52,04
53,45
54,45
55,29
55,49
1:01,23

Fullständig resultatlista


 

 

Vilhelminaloppet.
(2000-01-15)

Rikard Lindgrens Kalle-Ankastart blir allt säkrare. I Vilhelminaloppet den 15 januari kom han trea slagen av Markus Ottosson med 2 sekunder. Klar segrare var Robert Långberg från Kågedalen.
Carl Lundqvist gjorde sitt bästa lopp för säsongen och blev sexa.
Joakim Lindgren kom även han på sjätte plats.
Johan Lundqvist fick än en gång stå längst upp på prispallen i klassen H9.
Jesper och Jens Lindgren kom på sjätte och tionde plats i klassen H8.

Robert Långberg, Markus Ottosson och Rikard Lindgren
Robert Långberg KSK, Markus Ottosson SSK, Rikard Lindgren

Fler bilder om du trycker här

Resultatlista


Skidserien i Bergsbyn
(2000-01-15)

Bergsbyn stod som värd för helgens skidserietävlingar, som i konkurrens med Vilhelmina, ändå lockade ett 90-tal startande. Det bjöds på fint väder och hårda isiga spår. Det gällde att få vallan att sitta kvar, då samtliga sträckor avgjordes i klassisk stil.

De som bidrog till Byskes poängskörd var:
Eric Lundqvist, som vann knatteklassen. Maja Karlsson och Selina Johansson, 3:a respektive 4:a.i D8. Elin Andersson och Ingrid Eklund, 4:a respektive 7:a i D10. Tommy Karlsson 7:a i H11.
Elisabet Löfgren segrade i D12. Krister Eklund vann H13 och Lina Lundqvist D15. Erik Andersson blev 2:a och Tobias Jakobsson 3:a i H15.
Eva Lundqvist vann D40 och likaså Kennet Johansson i H40. Bernt Johansson kom 2:a i H55.


Vännäs Skidfestival
(2000-01-09)

Två guld, ett silver och två bronsmedaljer blev skörden vid Vännäs Skidfestival den 8-9 januari. Klassiskt stil i Vännesby på lördagen i regn och blåst och mycket tunga spår, medan söndagens fristil i Vännäs bjöd på sol och hårda snabba spår.
Det var Eric och Johan Lundqvist som fick stå högst upp på prispallen. Richard Lindgren åkte mycket bra bägge dagarna och blev tvåa i klassen H14. Brodern Joakim har gått framåt, förbättrat sin teknik och med sin tredjeplats var han bara 22 sekunder efter segaren Martin Ottosson från Skellefteå SK. Den andra tredjeplatsen tog Jesper Lindgren i H7.
Elisabeth Löfgren hamnade strax utanför pallen i D12. Efter ett fint lopp vid andra dagens jaktstart,  plockade hon in en placering och var bara 8 sekunder från en tredjeplats.

Eric Lundqvist, Mikael Nilsson och Jesper Lindgren vid prisutdelningen.
Segraren Eric, tvåan Mikael Nilsson Spöland och trean Jesper

Fler bilder om du trycker här
Resultatlista


Skidserien i Bastuträsk.
(2000-01-02)

En fin start på 2000-talet.  Nio segrare vid skidserietävlingen i Bastuträsk söndagen den 2 januari.
Knatten Jesper Lindgren vann tätt följt av klubbkompisarna Eric Lundqvist och Jens Lindgren. Johan Lundqvist stakade till sig segern i H9 och Joakim Lindgren blev fyra i H11. Elisabeth Löfgren vann D12 och Carl Lundqvist tog hem segern i H13 där Krister Eklund blev trea. Richard Lindgren vann överlägset H14 och i H15 slogs Tobias Jakobsson och Erik Andersson om segern ända in på mållinjen. Tobias var först över mållinjen. Lina Lundqvist kom trea i D15.
Seniorerna lyckades också väl. Jörgen Tjärnström blev fyra i H21 och Alf Eriksson vann H40 följd av Tommy Lindgren. Bernt Johansson segrade i H55 och Catharina Sundqvist vann sin klass D35.

Byskeungdomarna i Bastuträsk den 2 jan. 2000.
Byskeungdomarna i Bastuträsk


 

Årsmöte

Vid klubbens årsmöte den 25 oktober 1999, omvaldes Sven-Erik Andersson till ordförande. Nyval gjordes av Anders Viklund medan Tommy Lindgren, Anneli Sandberg-Jakobsson och Jörgen Tjärnström omvaldes.

Klubbens årsredovisning gicks igenom. Medlemsantalet har ökat något och verksamheten har ökat i omfattning. Många ungdomar har gjort fina insatser vid fjolårssäsongens tävlingar. Futurumloppet blev en succé.

Klubbens stora inkomstkälla har varit BingoLotto, sponsorer och Futurumloppet. Ett stort tack till alla som bidragit till dessa inkomster.

Klubben gjorde trots detta ett underskott, som helt och hållet härrör från kostnader för skidspåret. Spårhållningen gav ett underskott på 25 000 kr. Frågan är om klubben i fortsättningen orkar hålla elljusspår och dagspår öppna på det sätt man gjort tidigare. Skall skidverksamheten för ungdomar bekosta samhällets, kommunens och campingens behov av ett motionsspår? För våra duktiga skidungdomar vore det kanske bättre att investera dessa pengar i transporter till Skellefteå och de kommunala spåren.

Efter årsmötet bjöds det på en god smörgåstårta och en trevlig samvaro.

Ladda hem Årsredovisningen i rtf-format.



Träningsläger.

Till träningsläger för Kalle Anka Cup i Renström åker
Richard Lindgren och Carl Lundqvist.
Över 30 st 13-14 åringar från hela Västerbotten
deltar i lägret mellan den 23-25 juli.

Till sommarskidskolan i Lycksele den 25-30 juli
åker Lina Lundqvist,.Tobias Jakobsson och Erik Andersson.
På detta veckolånga läger blir det mycket träning och träningslära,
men även utflykter, bad, go-kart och myrfotboll.

Över fyrtio 15-16 åringar från hela landet kommer till Lycksele.
Bland ledarna finns Per Elofsson och Sara Enqvist.

Vi önskar dessa duktiga ungdomar lycka till!