Nyheter 2000-2001

Till nyheter 1998-1999    Till nyheter 1999-2000 
Till nyheter 2001-2002 Till nyheter 2002-2003
 

Träningsdag i Lycksele
(2001-05-17)

Västerbottens skidförbund inbjuder ungdomar födda -88 - 89 och deras föräldrar till besök, med lätt träning och tips om sommarträning, till Lycksele skidgymnasium. 24 maj vi samlas kl. 9:00 slutar ca 15:00

Lunch: 12:00 (ingår för ungdomar) föräldrar betalar 50:- och anmäler i förväg. (Eget fika medtages ).

Instruktörer: Elever och lärare skidgymnasiet.

Utrustning: Träningskläder, stavar (till skidgång) rullskidor eller inlines, ombyte.

Anmälan och upplysningar: Görs till Börje 070-634 20 65 eller Ingemar 070-695 56 92. Info om läger, zonindelning och ny "Kalle Anka" -ansvarig lämnas i Lycksele.

Deltagaravgift: 250:- betalas vid läger start (bok ungdomsträning, sommar ingår). Du kan också Faxa din anmälan till 0932-109 25 Börje eller e-posta till lars-erik@brevet.nu

Ansvariga: Börje Lindgren, Ingemar Forsgren och Ove Vesterberg.

Välkommen till en givande och trevlig dag i Lycksele.

 


 

 

 

Många kom till skidavslutningen
(2001-05-06)

Emelie Green en av många pristagare

Över hundra barn, ungdomar, föräldrar och funktionärer kom till Futurum vid den sedvanliga skidavslutningen. Ordf. Sven-Erik Andersson framförde ett stort tack till alla som på något sätt hjälpt till i verksamheten. Byske kom trea i  Skellefteå Skidserie. Alla som åkt 3 serietävlingar eller fler, fick förutom en medalj ett presentkort för sin insats för klubben.

Under vintern har det åkts för olika skidmärken och det var en stor skara som fick motta guldskidan och silverskidan. Klubbmästerskapets deltagare fick sedan sina pokaler och tillika ett litet nyttopris. 

Sedan avslutades festen med smörgåstårta, bullar och pepparkakor. Gissa om alla mumsade och åt.

 

Emelie Green tar emot pokalen för min vinst i klubbmästerskapet
Emelie Green KM-vinnare i D10

Resultat Skellefteå Skidserie 2001
Resultat KM 2001

 


 

 

 

 

Avslutning på Futurum.
(2001-05-02)

Missa inte skidavslutningen

Söndagen den 6 maj klockan 13.00 avslutas denna skidsäsong
med
Prisutdelningar
Smörgåstårta
Skidsnack mm.

Alla medlemmar välkomna!

Inbjudan

 


 

 

 

 

Skellefteå Skidserie
(2001-05-02)

Skellefteå SK vinnare i skidserien

Total poängställning för 2000/2001

1

Skellefteå SK

1 490

2

SK Järven

1 026

3

Byske SK

   919

4

Norsjö IF

   661

5

Kågedalen SK

635

6

Boliden SK

   550

7

Renström IK

   107

8

Bergsbyn SK

     40

Fullständig sammanställning

 


 

 

Vinnare i Påskwebbtävlingen
(2001-05-02)

Henrik Åkerlund vann en ryggsäck

Rätt svar på frågorna var:
1. Fem ägg dolde en överraskning.
2. Våra påskharar var Jens, Eric och Jesper.

1 pris

Henrik Åkerlund

Ryggsäck

2 pris

Joakim Lindgren

Choklad ask

3 pris

Ulla Ottosson

Blockfodral

4 pris

Maria Rheborg

T-shirt

5 pris

Johan Lundqvist

T-shirt

Priserna hämtas på Byske SK:s kansli

Tack för din medverkan!

 


 

 

 

 

Motionsklassikern
(2001-04-12)

Göran Renström vann 1000 kr

Dragning har skett bland de som åkt motionsklassikern, dvs Kraftloppet, Älgstråket och Futurumloppet. Här nedan ser du alla pristagare. Ett stort grattis till er alla.

1000 kr

Göran Renström

500 kr

Joakim Lindgren

500 kr

Lage Söderström

500 kr

Simon Andersson

500 kr

Kalle Arvidsson

Träningsoverall

Jörgen Ögren

Portfölj

Simon Lindgren

Diskmedel

Esbjörn Norgren

Keramiktallrik

Jesper Lindgren

Skidmössa

Carl Lundqvist

Campingstol

Jens Skoog

Väska

Karin Torstensson

T-shirt

Johan Lundqvist

Nästa år kommer förmodligen även Järvenloppet ingå i motionsklassikern.

 


 

 

Klubbmästerskap 2001
(2001-04-10)

42 åkte KM

I ett strålande väder avgjordes den sista skidtävlingen för denna säsong. 42 åkare med klister under skidorna kom till start vid klubbmästerskapet 2001. 

Filip Sundqvist och Ebba Larsson, 4år, var de yngsta åkarna. Roligt se hur bra dessa små behärskar sina skidor. Oskar Häggström, Lisen Viklund och Emma Lindmark åkte i 5-årsklassen och Erik Eklund, Selina Sundqvist, Lisa Green, Johanna Lindmark och Hanna Nilsson åkte i 6-årsklassen. Snabbast på de 500 metrarna var Hannes Viklund i H 7, som åkte på 1,59, en mycket bra tid. Undra vad pappa hade lagt under hans skidor.

H 21 vanns av Jörgen Tjärnström före Esbjörn Norgren och äldste deltagare var Hasse Antonsson som åkte i H 65.

Efter genomförd tävling bjöds alla på saft och varm korv av klubbens "husmor" Maja Rudlund. 

Fullständig resultatlista

 


 

 

"Lilla Vasaloppet"
(2001-04-05)

Elin Andersson snabbaste tjej på 4,5 km

I regn och 5 plusgrader åktes 2001-års upplaga av Lilla Vasaloppet. För arrangemanget står Kågedalens SK och Skellefteå SK. Ett mycket trevligt arrangemang som avslutas på Skellefteå skidstadion med utlottning av priser till alla deltagare.

De allra minsta åker från baksidan av Vitberget de 1,5 kilometrarna till Skidstadion och de något äldre snurrar ett varv runt 3 km spåret innan det åker ner till målet. De äldsta åker drygt 10 km från Kåge.

Av byskeåkarna åkte Jesper och Jens Lindgren samt Eric Lundqvist 1,5 km. Johan Lundqvist, Elin Andersson och Ingrid Eklund åkte 4,5 km. Erik Andersson, Tobias Jakobsson, Carl Lundqvist, Krister Eklund, Elisabeth Löfgren och Jörgen Tjärnström åkte 10 km i det tunga föret. 

Snabbast från Kåge i herrklassen var Magnus Carlsson tätt följd av Jonatan Svensson och i damklassen var Lisa Nyström KSK först i mål.

Fullständig resultatlista 

 


 

 

Futurumloppet
(2001-04-01)

Johan Lundqvist och Tobias Jakobsson hemmasegrare

I nysnö och 7 plusgrader kördes Futurumloppet på söndagen. Futurumloppet har vuxit och blivit en av den största skidtävlingen i Västerbotten. Det milda vädret medförde en del vallningsproblem men spåren höll bra trots de svåra förhållanderna. Roligt se den stora truppen från Spöland som kom i abonnerad buss, tävlade i Jörn på lördagen, hyrde badhuset i Byske, bodde på Byske Camping och åt upp alla pizzor på Byskebaren. Kul även se att Strömnäs, Norrfjärden och Öjebyn kom med så många åkare.

Magnus Carlsson SSK vann H21 och Maria Sundström Älvsby IF var snabbast i D17-18. Dessa båda fick var sin Futurumfläkt för sin prestation. Av byskeåkarna var det Johan Lundqvist och Tobias Jakobsson som lyckades bäst. Johan vann klassen H10 och Tobias segrade i H16 följd av klubbkompisen Erik Andersson.

I knatteklassen var det hela 31 åkare som åkte 1 km. Ska det vara lite Elofssoneffekten som börjat visa sig. Snabbast i denna klass var Filip Karlsson från Robertsfors och här deltog många hemmaåkare som Hannes Viklund, Jakob Grundström, Emelie Häggström, Pontus Söderström, Viktoria Boman, Erik Eklund, Robin Persson, Johanna Lindmark och Hanna Karlsson.

Ronja Jakobsson i starten. Ulf Holmgren ser till att hon startar i rätt tid.
Ronja Jakobsson
Foto: Karin Holmqvist

 

Fullständig resultatlista 
Fullständig resultatlista (pdf) 
Bilder från tävlingen 

 


 

 

Toppenloppet
(2001-03-24)

Erik Andersson och Johan Lundqvist segrare.

I strålande väder åktes Toppenloppet i Glommerträsk på lördagen. Nytt för i år var att man förlagt start och målplats inne i isladan. Banorna var också nya och mycket flacka. Totalt var det 119 åkare som kom till start i detta fina arrangemang.

Johan Lundqvist segrade i klassen H 8-10 men broder Eric på åttonde plats. I D11-13 kom Elisabeth Löfgren på en fin silverplats och där kom Elin Andersson på en delad fjärde plats. Erik Andersson var snabbast i klassen H14-16 och här kom Carl Lundqvist på en bronsplats.

Fullständig prislista

Bilder från tävlingen

 

 


 

 

Mixstafett - Lilla Karlavagnen
(2001-03-18)

Rickard, Lina o Tobbe tog silver

I samma fina väder som i gårdagens induviduella tävling, avgjordes stafetterna i Strömnäs, Piteå. I varje lag skall det ingå minst en tjej.

I klassen 11-12 åkte Johan Lundqvist, Elin Andersson och Joakim Lindgren in på en fin 7:e plats. Segrade här gjorde Robertsfors med SK Järven på andra plats.

I klassen 13-14 kom byskelaget på 5:e plats. I laget åkte Carl Lundqvist, Elisabeth Löfgren och Krister Eklund. Segrade här gjorde Strömnäs före Boden och Robertsfors tre tjejer knep bronsplatsen.

I klassen 15-16 kom Rikard Lindgren, Lina Lundqvist och Tobias Jakobsson tvåa efter segrande Strömnäs.

Rickard, Lina och Tobbe efter silverloppet

Fullständig prislista

Bilder från stafetten

 


 

 

Lilla Karlavagnen
(2001-03-17)

Eric, Johan och Rickard vann i Strömnäs.

Byske tog tre guld och två brons när Lilla Karlavagnen avgjordes i strålande väder. Solen sken från en klarblå himmel och temperaturen höll sig på -5 grader. En riktig propagandadag för skidsporten och tävlingen hade lockat över 500 startande vilket gör den till Norrlands största ungdomstävling. Startfälten i de äldre klasserna var lite tunna eftersom man hade konkurrens av Kalixspelen. I de yngre klasserna var det dock otroligt många startande.

H15 åkte 2x3.5 km och här segrade Rickard Lindgren. Efter första varvet låg han 6 sekunder efter Robert Långberg, men på andra varvet for Rickard som en furie genom skogen och vann till slut med 28 sekunder.

I H10 hade Johan Lundqvist redan innan start bestämt att han skulle vinna. När 500 m återstod var Johan 3 sekunder efter David Larsson från Sävast, men när han passerade mållinjen var han 6 sekunder före David. En spännande väntan återstog nu på Olof Burström från SK Järven, men han passerade mållinjen 9 sekunder för sent och Johan stog som segrare.

I yngsta klassen H8 vann Eric Lundqvist. Han startade som nr 22 men passerade mållinjen som andra man. Här kom Jesper Lindgren 3:a och Jens Lindgren 4:a.

I klassen H14 kom Carl Lundqvist på en bronsplats och här gjorde Krister Eklund ett jättelopp och blev fyra, bara 20 sekunder efter Carl.  Olof Sandberg KSK vann H16 och här slutade Tobias Jakobsson på fjärde plats, två sekunder före sin klubbkompis Erik Andersson. Elin Andersson kom åtta i D11 och Joakim Lindgren slutade också på en 8:e plats i H12. Elisabeth Löfgren kom på 9:e plats i D13.

 

Fullständig resultatlista 

 


 

 

 

 

 

Skol-DM i Bjurholm
(2001-03-15)

Olof Sandberg på silverplats

Byskeskolan hade 6 åkare med på Skol-DM  i Bjurholm. I åk 9 kom Olov Sandberg på en andraplats, Tobias Jakobsson blev fyra och Erik Andersson åkte in på en femteplats.

Det blev en bronsplats för Rickard Lindgren i Åk 8. För dagen var det Norrhammarskolans Markus Ottosson tur att vinna med svenska mästararen Robert Långberg från Kågeskolan på andra plats. I åk 7 kom Carl Lundqvist femma och Krister Eklund sexa. 

Olov Sandberg, Byskeskolan

 


 

 

 

USM - stafetter
(2001-03-11)

Byskegrabbar på 17:e plats

USM tävlingarna i Tynderö avslutades på söndagen med stafetterna för H15-16 och D15-16. IFK Mora segrade i herrklassen med 5 sekunder före Remsele. Här åkte Byskelaget in på en 17:e plats och bästa västerbottenslag. Kågedalen kom 20:e och Skellefteå slutade 26:a.

I damklassen vann Lucksta IF överlägset före SK Bore. Bästa och enda västerbottenslag var Täfteå IK som kom på 13:e plats. IFK Kiruna blev bästa norrbottenslag med en 5:e plats.

Fullständig resultatlista

 


 

 

Älgstråket
(2001-03-11)

Emma Hedman snabbaste dam

166 åkte det populära Älgstråket. Arrangörerna, Drängsmarks IF och Ostviks IK, hade sett till att spåren var det bästa tänkbara. Nattens snöande och den höga luftfuktigheten medförde vissa vallningsproblem. Solen kom fram ur molnen under loppets gång och gjorde dagen till en riktig skidfest.Tävlingsåkare och inbitna motionärer åkte de 22 km mellan Norrlångträsk och Ostvik, mindre tränade och många ungdomar åkte de 11 km från Stormark och barn, föräldrar åkte de 4,5 km från Tällåsen.

Snabbast från Norrlångträsk var Johan Brännström och Per-Erik Nilsson som åkte sträckan på 1:14. Snabbaste dam var Emma Hedman på en tid av 1.30.

Från Stormark var Jonatan Lundström snabbast med tiden 43 minuter och här var Kerstin Nilsson segrande dam med 45 minuter.

Simon Lindgren åkte de 4,5 km från Tällåsen på 22 minuter och Ingrid Eklund var snabbaste tjej med  25 minuter.

 

Fullständig resultatlista

 


 

 

USM Sprint
(2001-03-10)

Robert Långberg KSK - svensk mästare

Vid sprinttävlingen i Tynderö fick Kågedalens SK en svensk mästare i Robert Långberg. Robert hade inte det bästa startspåret, men exploderade i väg tog ledningen och den släppte han aldrig. Bronsmedalj igår och Guld idag - Ett stort grattis till denna fina prestation.

Markus Ottosson SSK kom på en fin 6:e plats. Byske Rickard Lindgren gick inte vidare till final. Rickard har varit sjuk senaste veckan och har inte kommit tillbaks i form ännu.

Fullständig resultatlista

Robert Långberg, KSK


 

 

USM individuella i Tynderö
(2001-03-09)

Rickard kom 14:e

Vid USM i Tynderö åktes på fredagen de individuella loppen, 5 km för H15 och D15 samt  7,5 km för H16 och D16.

Rickard Lindgren slutade på en 14:e plats och Markus Ottosson SSK blev 17:e. Bättre gick det för Robert Långberg KSK som gnep bronsmedaljen. Grattis till Robert.

I H 16 åkte Erik Andersson in på 71:a plats och Tobias Jakobsson blev 81:a. Idag körs sprint och på söndag stafetterna där Byske har ett lag i H15-16.

Fullständig resultatlista

 


 

 

Ny tävlingsdag för Futurumloppet
(2001-03-08)

Futurumloppet kommer att gå den 1 april. Ny inbjudan finns nu att ladda hem. 

OBS! Tidigare anmälan gäller. Eventuella strykningar eller nya anmälningar skall vara oss tillhanda senast fredagen den 23 mars.

Inbjudan Futurumloppet

 

 


 

 

 

Futurumloppet inställt
(2001-01-23)

Styrelsen beslutade tidigare i dag att ställa in årets Futurumlopp, efter fått prognoser från Kallax om fortsatt kyla. Någon ny dag är inte bestämd, men i så fall återkommer vi med information om detta.

Mer information får du på 0912-320 29 eller 070-371 86 85

Styrelsen

 


 

 

 

Webmaster reser till värmen
(2001-02-23)

Det kommer att bli ett avbrott i nyheter och uppdateringar av Byske SK:s web. Jag åker två veckor till   solen och värmen, men vecka 11 är allt som vanligt igen. Hoppas ni står ut till dess !

Med vänlig hälsning
Kjell Lundqvist

 

 


 

 

Folksam Cup - Stafetter
(2001-02-18)

Rickard näst snabbast

Västerbotten blev 5:a i långa distriktsstafetten. Laget bestod Rickard Lindgren (H15), Julia Berglund Norsjö (D16), Andrea Lindqvist SSK (D15) och Per Lindgren Umeå (H 16). Rickard åkte mycket bra och hade näst bästa sträcktid. Segrade här gjorde Dalarna.

I korta stafetten åkte Markus Ottosson SSK (H15), Linda Ek Tärna (D16), Hanna Lundgren Vindeln (D15) och Erik From Storuman (H16). Laget sluta på en fin 6:e plats och segrade gjorde Jämtland/Härjedalen

Resulatlista långa stafetten 
Resultatlista korta stafetten


 

 

 

Folksam Cup - Sollefteå
(2001-02-17)

Rickard kom på silverplats

Rickard Lindgren blev tvåa när de individuella tävlingarna avgjordes vid Folksam Cup i Sollefteå. Efter fristilsloppet låg han på femte plats, men efter ett fint klassisk lopp i jaktstarten slutade han två sekunder efter segraren Henrik Lyngmark från Malmberget.

Markus Ottosson SSK låg på andra plats efter fristilen och kom till slut fyra 11 sekunder efter segraren Lyngmark

Resultatlista H15
Resultatlista D15
Resultatlista H16
Resultatlista D16

 


 

 

 

Burträsk Vinterspel - Stafett DM
(2001-02-11)

Byske tog ett guld och ett silver

Rickard Lindgren, Tobias Jakobsson och Erik Andersson blev distriktsmästare i stafett när Burträsk Vinterspel avslutades på söndagen. De tre åkte i klassen H15-16 och alla  gjorde en gedigen insats och åkte mycket bra på sina sträckor. Dessutom kammade Carl Lundqvist, Joakim Lindgren och Krister Eklund hem en silvermedalj i H13-14. Det är bara buga och bocka för de fina insatserna.

Flicklaget i D13-14, med Elisabeth Löfgren,  Lillemor Johansson och Malin Jakobsson, kom på 7:e plats och i H11-12 kom mixlaget med Johan Lundqvist, Ingrid Eklund och Elin Andersson på 12:e plats.

Fullständig resultatlista 
(pdf-fil)


Starten i H11-12

 


 

'

 

Burträsk Vinterspel - DM
(2001-02-10)

Rickard Lindgren distriktsmästare.

Vinterns finaste skiddag kunde Burträsk bjuda på när distriktsmästerskapen avgjordes. Kyrktuppen i Burträsk glänste i solskenet och temperaturen låg på -5 grader. Idealiska förhållanden och inga vallningsproblem. Att det sen var över 400 startande gjorde festen ännu större. Länge sen vi sett startfält på mellan 20-30 åkare vid en skidtävling i Västerbotten. Kan det vara Elofssoneffekten?

I H15 åkte Rickard Lindgren och Markus Ottosson SSK lika fort och fick sålunda dela på distriktsmästerskapet. I H16 kom Tobias Jakobsson 5:a och Erik Andersson åkte in på en 7:e plats. Carl Lundqvist kom på en fin 5:e plats i H14 och där kom Krister Eklund 12:a.

Elisabet Löfgren blev 6:a i D13 och i D12 gjorde Malin Jakobsson säsongdebut med en sjunde plats. Joakim Lindgren kom på 18:e plats i H12 och Johan Lundqvist som för dagen åkte i H11, slutade på en nionde plats. Elin Andersson och Ingrid Eklund blev 14:e resp. 18:e i klassen D12.

I H8 kom Eric Lundqvist på bronsplats och där slutade tvillingarna Jesper och Jens Lindgren på 11:e och 15:e plats.

Fullständig resultatlista 
(pdf-fil )

Bilder från tävlingen


 

 

 

 Skidserien Byske
(2001-01-28)

74 åkte Skidserien i Byske

Byske Skidklubb tog hem nio segrar vid serietävlingen. Föret var det bästa tänkbara, några minusgrader och en härlig nysnö i de hårda spåren. Inga vallningsproblem.

Hannes Viklund var snabbast i knatteklassen och i H8 segrade Eric Lundqvist. Johan Lundqvist vann H10 och Carl Lundqvist H14. Erik Andersson segrade i H16 och Catharina Sundqvist var enda dam som åkte. Tommy Lindgren segrade i H40, Kenneth Johansson i H 45 och Bernt Johansson var snabbast i H55.

Fullständig resultatlista

 


 

 

Måttsundsloppet
(2001-01-27)

Tobias vann i Måttsund

Tobias Jakobsson vann H16 före klubbkompisen Erik Andersson. Tobias är den starkare i klassisk stil medan Erik är den bättre fristilsåkaren..

Johan Lundqvist kom också på prispallen genom att bli tvåa i H10 slagen med 2 sekunder av David Larsson från Sävast. Elisabeth Löfgren blev fyra i D13 och Elin Andersson belade samma plats i D11.

Fullständig resultatlista

 


 

 

Hemarännet
(2001-01-21)

Fyra segrar till Byske

Ett kallt Hemmingsmark mötte åkarna i Hemarännet. Kvicksilvret pendlade mellan tävling och inte tävling hela fm. Tävlingsledningen beslöt dock köra tävlingen, men kortade ner alla sträckor för ungdomarna. Förvånadvis många kom dock till start trots kylan och tjugo av dom var byskeåkare.

Klubben tog fyra segrar. Jesper Lindgren var först i H8, Johan Lundqvist vann H10, Carl Lundqvist H14 och Tobias Jakobsson segrade i H16. 

Jens Lindgren, Jonas Westman, Anton Bohman och Erik Eklund var de övriga som åkte i H8. I D9 åkte  Selina Johansson, Karolina Bohman och Maja Karlsson. Elin Andersson kom 5:a i D11 och där kom Ingrid Eklund på en 8:e plats. Tommy Karlsson åkte i H12 och Malin Jakobsson blev 4:a i D12.

Elisabeth Löfgren åkte in på en 7:e plats i D13, i H14 blev Krister Eklund 4:a och Erik Andersson tog en silverplats i H16. I motionsklassen över 16 km kom Esbjörn Norgren 7:a och Bernt Johansson åkte in på 13:e plats.

 

Fullständig resultatlista

 


 

 

Vilhelminaloppet
(2001-01-20)

Rickard Lindgren vinnare i Vilhelmina

Rickard Lindgren visade att hans form håller i sig, genom att även vinna den andra uttagningstävlingen till Folksam Cup. Denna gång i fristil och han var 20 sekunder före Robert Långberg med Peter Sjölin på tredje plats.

 


 

 

Vännäs Skidfestival Dag 2
(2001-01-14)

Rikard Lindgren vann överlägset.

Vid andra dagens jaktstart utökade Rikard Lindgren sin ledning och vann till slut med nästan 2 minuter före Peter Sjölin från Norsjö. Tvåan och trean från igår, Markus Ottosson och Robert Långberg kom inte till start. Rikard är oerhörd stark nu och hade med helgens insats även vunnit klassen H16.

Joakim Lindgren slutade på en tolfte plats i H12 och Jesper och Jens Lindgren blev 7:a resp. 12:a i H8.

Fullständig resultatlista

 


 


Kanisspelen
(2001-01-14)

Eric Lundqvist vann och Johan Lundqvist två igen.

Endast två byskeåkare ställde upp i Kanisspelen, som var en uttagningstävling för Norrbotten till Kalle Anka och Folksam Cup. Tävling gick i fristil under mycket fina förhållanden och en härlig skicrossbana i början av tävlingen.

I H10 åkte Johan Lundqvist in på andra plats 6 sekunder efter David Larsson från Sävast. En sekund efter Johan kom Adam Johansson från Antnäs. Tala om sekundjakt bland dessa tre duktiga åkare. Eric Lundqvist var snabbast i klassen H8 och var väldigt nöjd efter loppet.

Fullständig resultatlista

Bilder från tävlingen

 


 

 

Vännäs Skidfestival Dag 1
(2001-01-13)

Rickard Lindgren leder inför jaktstarten.

Inför söndagens jaktstart har Rickard Lindgren har ett förspång på 21 sekunder till Markus Ottosson SSK och 43 sekunder till trean Robert Långberg KSK.

Elisabeth Löfgren ligger på en sjätte plats i D13 och Joakim Lindgren startar som nr 13. I klassen H8 kom Jesper Lindgren sjua och broder Jens blev tolva.

Fullständig resultatlista

 


 

 

Storforsloppet
(2001-01-13)

Erik Anderssons urladdning gav seger!

Erik Andersson for som en furie i furuskogen i Storfors och vann H16 med hela 28 sekunder före Erik Söderhjelm, Sävast Ski Team. Ett stort grattis till Erik efter det fina loppet. Tobias Jakobsson slutade på femte plats.

Snabbast i H8 var Erik Lundqvist, H10 kom Johan Lundqvist på andra plats och Elin Andersson blev 10:a i D12. I H14 åkte Carl Lundqvist in på femte plats och Krister Eklund blev tia. Lina Lundqvist blev 6:a i D16.

Fullständig resultatlista

Bilder från tävlingen


 

 

Gammelstadsspelen
(2001-01-06)

Så äntligen kom den första tävlingen. Den snöfattiga månaden december har medfört att alla planerade tävlingar blivit inställda. Gammelstadsspelen arrangeras av Gammelstads IF och Sunderby SK. Spåren var mycket fina. Klubbarna hade gjort en stor insats och snöbristen hade gjort att man fått skotta in snö på spåren. Vi tackar klubbarna för fina tävlingar.

I yngsta klassen H9 kom Eric Lundqvist på bronsplats,  Jesper Lindgren blev 6:a och Jens Lindgren slutade på 8:e plats.

Johan Lundqvist åkte in på en silverplats i H10 och Joakim Lindgren blev 6:a i klassen H12.

I H14 blev Carl Lundqvist 6:a och Rickard Lindgren åkte in på en 4:e plats i H15. Lina Lundqvist tog en fin 5:e plats i D16.

Fullständig resultatlista

Bilder från tävlingen


 

 

Upptaktsträff

Det blir upptaktsträff  lördagen den 11 november kl. 13.00 på Futurum. Vi pratar om den kommande säsongen, fikar och har roligt. Ta med skidutrustning som du vill sälja eller byta. Alla skidintresserade både unga som gamla är välkomna.  

Läs mer i inbjudan. 

Bli medlem i klubben!

 


 

 

Nya styrelseledamöter.

Sven-Erik Andersson fortsätter som ordförande i klubben stod klart efter föreningens årsmöte. Nya i styrelsen blev Maja Rudlund och Sören Tjärnström. Föreningen gör en liten vinst på 7000 kr. Den viktigaste inkomstkällan är BingoLotto och största kostnadsposten är skidspåret. Medlemsavgiften blir oförändrad 150 kr för familj och 100 kr för enskild. Mer om klubbens verksamhet kan du läsa i årsredovisningen och verksamhetsplanen för 2001

Bli medlem i klubben!


 

 

Träningsläger i Arvidsjaur.

Klubben arrangerar träningsläger för alla åldrar i Arvidsjaur den 24-26 november. Vi bor i fina stugor, tränar och har skoj. Anmälan skall vara inne senast den 1 november. Klubben bjuder på boendet men maten får man bekosta själv. Frågor och anmälan till Alf Eriksson på kansliet. 

Läs mer i inbjudan 

Kom med på en trevlig säsongsupptakt.

 


Årsmöte den 23 oktober.

Skidklubben bjuder in till årsmöte den 23 oktober kl. 19.00. Lokalen blir Kicken i Gamla Kommunalhuset. Förutom sedvanliga årsmötespunkter blir det diskussion om den kommande vinterns äventyr samt gott fika.

Alla hjärtligt välkomna!