Nyheter 2004-2005

Till nyheter 1998-1999    Till nyheter 1999-2000  Till nyheter 2000-2001
Till nyheter 2001-2002 Till nyheter 2002-2003 Till nyheter 2003-2004
 

Klubbmästerskap 2005
2005-04-03

Klicka på en bild så startar ett bildspel
Foto: Åsa Landstedt

 

Resultatlista>>

 


 

 

SM i Skidskytte i Boden
2005-04-03

Malin Jakobsson tävlade i distans och sprint och Ronja Jakobsson tävlade i sprint.

1/4 Distans: Malin misslyckades med skjutningen och kom på 15:e plats av 22 tävlande.

2/4 Sprint: Malin sköt endast två bom och kom på 4:e plats med bra fart under skidorna av 22 startande. Ronja sköt fullt men hade behövt åka snabbare för att få en bra placering, hon har ju varit ständigt förkyld i vinter vilket gjort att hon har tränat skidor väldigt lite. Vi är dock väldigt stolta över Malins fjärdeplacering på sprinttävlingen, och det är även hon själv.

Klicka på bilderna så blir dom större.

Ronja Jakobsson i sprinten Malin Jakobsson på väg ut på sprinten Malin har nått toppen på backen Malin spurtar mot mål Malin putsar ut efter målgång Malin nöjd med sin fina 4:e plats

Hälsningar
Anneli och Tore Jakobsson, Byske
 

Resultat Distans>>
Resultat Sprint>>

 

 

 


 

 

 

 

En IKEA-motionärs dagbok
(2005-04-02)

Så står vi då där, på startlinjen till IKEA-Vasan. Lite spännande att få åka det första tjejloppet på skidor, norr om Tjej-Vasan i Mora. En mycket trevlig stämning råder vid startområdet. Så klart, med bara tjejer (i blandade åldrar) råder ingen trängsel eller tävlingshets, alla samsas efter bästa förmåga. Så är ju detta ett motionslopp där verkligen alla och då menar jag alla, ska kunna delta efter sin förmåga. Vill man tävla så åker man allt vad tygen håller, annars tar man det lilla lugna och slår följe med likasinnad och har det trevligt tillsammans under resans gång.

Jag blir glad över att se flera yngre tjejer. Några har tagit sig ända från Boliden och hit. En tjej med dotter undrar om man måste tillhöra någon klubb. Självfallet inte. Det är ju precis det som är meningen med detta, att vardagsmotionären ska våga ut. Lite synd bara att inte fler har hörsammat inbjudan. Till nästa år pratas det nog om detta och fler vågar sig ut.

PANG! Där går starten. Jag bestämmer mig för att hålla mig någonstans i mitten, dagsformen eller kanske årsformen tillåter inte så mycket annat. Spårkommittén (läs Tommy med söner) har gjort ett fantastiskt jobb och jag kan bara bli imponerad av att det är så fina spår trots minimalt med snö. Två som inte ville ta det lugnt var Catarina Sundqvist och Annika Lindqvist. Det märks att de har åtskilliga träningsmil i benen. Catarina visar att gammal är äldst och trycker sin skida en sekund före Annikas över mållinjen.

Väl framme i Byske har det samlas en hel del folk som ivrigt hejar på sina tjejer. Känns bra med glada tillrop. Bäst att spurta lite. Efter väl förrättat dagsverke bjuds vi på varmkorv och dryck och får dessutom välja ett pris från ett uppdukat prisbord. Alla jag pratar med verkar nöjda över arrangemanget och jag kan bara instämma. Hoppas årets åkare tar med sig minst tre vänner och återkommer igen nästa år.

På återseende

Eva Lundqvist
IKEA-motionär

Resultatlista>>

 


 

 

 


 

Femteplats vid Karlavagnens stafett
(2005-03-20)

Lika fint väder och förhållanden när Lilla Karlavagnens stafett avgjordes. I år var den även UDM för Norrbotten så den sedvanliga Mixstafetten med minst en tjej i varje lag var utbytt mot rena pojk och flicklag. Arrangemangen flöt mycket bra och det enda man kan erinra är att Strömnäs skickar starten på en starterkurs till nästa år. Färdiga och kör kommer alltför nära inpå, så åkarna hann inte göra sig färdiga innan starten gick.

Det har alltid varit många lag från Västerbotten vid denna stafett med detta år var det bara 3 lag nämligen Byske, Skellefteå och Robertsfors. Var fanns Kågedalen, Järven, Norsjö och alla Umeåföreningar?

Byskes enda lag i H 11-12 kom på en fin 5:e plats. I laget åkte Eric Lundqvist, Jens Lindgren, Jesper Lindgren och som reserv fanns även Hannes Viklund på plats. Bilderna nedan är en kavalkad från loppet. Klicka på bilderna så blir dom större.
 

  Eric Lundqvist på startsträckan Eric Lundqvist i sista backen Jens Lindgren i Paltslingan Jens Lindgren i sista utförsbacken Jesper Lindgren åker ut på sista sträckan Jesper Lindgren i Paltslingan
      Jesper, Hannes, Eric och Jens poserar efter loppet Prisutdelningen i ett soligt Strömnäs    


Resultatlista>>

 

 


 

 

 

 

 

Lilla Karlavagnen i strålande sol
(2005-03-19)

I strålande väder och med 400 deltagare gick Lilla Karlavagnen för 32:a gången. Mycket fina tävlingar och en fin propaganda för skidsporten. Terrängen runt skidstadion i Strömnäs är bra för både åkare och publik. Tekniskt fina banor som ger både närhet till naturen och lätt följa åkarna under loppet.

Byske fick inga större framgångar detta år men alla trivdes i den sköna vårsolen ändå. Bäst lyckades Malin Jakobsson som i sitt sista lopp i Lilla Karlavagnen kom in på en fin 6:e plats i D 16. Jesper Lindgren åkte också in på en 6:e plats i H 12 och i övrigt blev det en rad 13:e platser för Byske. Hoppas det är ett turtal inför framtiden. Nämnas kan också att Johan Lundqvist i H 14 åkte sitt 11:e Lilla Karlavagnen detta år vilket betyder att han åkte sitt första som 3-åring. Det kan bli 13 st. om han även åker de två år han har kvar.

Bilder från tävlingen. Klicka på bilderna så blir dom större.

 

Philip Sundqvist i H 8

Selina Sundqvist i D 10 Hannes Viklund i H 11 Eric Lundqvist i H 12 Jesper Lindgren i H 12 Jens Lindgren i H 12

Resultatlista>>

 

 


 

 

 

 

IKEA-Vasan - tjejloppet mellan Ostvik och Byske den 2 april
(2005-03-17)

Byske Skidklubb anordnar ett tjejlopp på skidor mellan Ostvik och Byske den 2 april. I Norrland finns det inget rent tjejlopp på skidor vilket gör denna satsning lite unik. IKEA-Vasan är därför ett försök att få tjejer i alla åldrar att njuta av en skidtur på 8,9 km i egen takt och utan prestationskrav. Namnet IKEA kommer från "Idrottande Kvinnor Efter Arbetstid" som klubben anordnade på onsdagar under hösten där ett 30 tal tjejer träffades och motionerade tillsammans. Detta blir en vidaresatsning på detta koncept men med skidor på fötterna.

Starten blir norr om Ostvik vid Vallvägen och sen är spåret draget längs en kraftledningsgata norrut mot Byske. Målet blir om vädrets gudar tillåter på Tjärholmen i Byske. Går inte detta för vårens intåg så blir målet vid Moravallen i Byske.

Det blir gemensam start kl. 11.00 och anmälan görs vid start från kl. 10.00. Anmälningsavgiften är 50 kr och betalas vid anmälan. I målet kommer saft och varm korv att serveras samt på startnumren kommer ett antal priser att lottas ut.

Har du frågor så ring Anders Viklund på 070-388 58 04

Välkomna till denna unika satsning på Idrottande Tjejer Efter Arbetstid !

 

Ladda ner inbjudan>>

 

 


 

 

 

Tore Jakobsson svensk mästare
(2005-03-12)

Tore har just ringt från Östersund och berättat att han vann seniorklassen i SM Skidfältskytte. Vi har en svensk mästare i Byske och i familjen!
 
Han var nöjd efter tävlingen. Skyttet hade gått bra trots svåra skjutstationer. Åkningen var han lite mindre nöjd med, för en vecka sedan tyckte han att formen var på topp men nu gick det tyngre. Vi har i familjen haft influensa och jag har varit liggande i veckan, Tore har känt av den men den har inte brutit ut på honom ännu. Den kanske gör det nu efter urladdningen på tävlingen.
 
 
Hälsningar
 
Svenska mästarfamiljen - frun
 
Anneli Sandberg-Jakobsson

 

Till resultatlistor>>
Resultat Dag 1 o 2 >>


 


 

 

 

Sex åkare i Vasaloppet
(2005-03-06)

Byske hade sex åkare som fullföljde årets Vasalopp. Kallt i starten men vid målet i Mora hade temperaturen stigit till nollpunkten. Tommy Lindgren gjorde sitt bästa lopp i Vasaloppet och slutade på en 713:e plats på tiden 4:54:24 vilket är 5 min snabbare än vid fjolårets race. Tommy jagade ifatt Thomas Ottosson SSK i Smågan och låg där en sekund före, men lyckades inte följa med i stakningen på den avslutande milen utan kom till 54 sekunder efter Thomas.

Marcus Burström gjorde också ett bra lopp och kom till slut 2452:a med tiden 5:43:24 vilket är 55 min snabbare än vid fjolårets lopp. Per Käller plockade placeringar hela tiden, i Smågan var han på 3518:e plats och kom i mål på en 3518:e plats med en tid på 6:13:48. Benny Hedlund gjorde sitt första Vasalopp och kom i mål på en fin 4201:a plats på tiden 6:30:37. Lars Lindmark förbättrade sin tid med nästan halvtimman och kom i mål på 5456:e plats med tiden 7:03:40. Sportchefen på TV 4, Hans Pekkari avslutade Byske Skidklubbs målgångar, detta är genom pressa sin tid från fjolåret med 48 min på en tid av 7:38:47, vilket gav honom en 6767:e plats.

Bra gjort alla "gubbar"! Frågan är när vi får en tjej som åker Vasaloppet för föreningen och nog vore det kul om några yngre förmågor ville prova på denna skidtur från Sälen till Mora ? 
 

Plac

Startnr

Namn

Ort

Tid  
713

2028

Tommy Lindgren

Byske

4:54:24
2452

5438

Marcus Burström

Byske

5:43:24
3518

6627

Pär Käller

Skellefteå

6:13:48
4201 12679 Benny Hedlund Byske 6:30:35
5456

7738

Lars Lindmark

Byske

7:03:40
6767

8872

Hans Pekkari

Jönköping

7:38:47

 


 

 

 

Markus Ottosson ledare av Rossignol Cup
(2005-02-27)

Markus Ottosson Kågedalens SK gjorde två fina tävlingar i Rossignol Cup denna helg. Vid lördagens 10 km fritt kom Markus två och vid söndagens Jaktstart utan uppehåll 10 km klassiskt + 10 km fri stil vann Markus med en sekund före Gunnar Hammarberg, Järpen. Detta förde upp Markus till ledare av Rossignol Cup. Två tävlingar återstår. I och med helgens resultat är det nog tämligen klart att Markus får åka till Junior-VM i Rovaniemi. Ett stort grattis till Markus!

 

Resultat 10 km fri stil>>
Resultat Jaktstart utan uppehåll>> 

 

 


 

 

 

Futurumlopp i strålande sol
(2005-02-26)

Årets Futurumlopp gick i strålande sol, - 7 grader men lite snålblåst. Perfekta förhållanden med fina spår och utan några vallningsbekymmer. Låg luftfuktighet så inga specialvallor behövde användas. Detta år hade även skidstadion vänts p.g.a. den inhägning som Futurum gjort av sitt område. Det visade sig vara en bättre lösning än tidigare eftersom åkarna nu fick åka och vända i en "hästsko" på upploppet. Detta gjorde att publiken gick se åkarna längre tid i slutet av loppet. Dessutom blev det mindre trångt vid start och varvning.

Största deltagarantalet hade hemmaklubben med 38 deltagare följd av Kågedalen med 34 deltagare som kom till start. Totalt var över 20 föreningar representerade vid tävlingen. Största klassen var knattarna 0-7 år med hela 20 deltagare. Roligt se den glädje dessa små har i skidspåret och vid prisutdelningen.

Det blev två vinnare från hemmaklubben nämligen Minna Marklund i D 9 och Josefine Dahlberg i D 10. Andraplatser blev det för Hannes Viklund H 11, Jesper Lindgren H 12 och Malin Jakobsson D 16. Oskar Häggström kom på tredje plats i H 9.

I H21 klassen över 15 km segrade Jonatan Svensson Skellefteå SK följt av Per Liv från Domnarvet. I motionsklasserna åkte 35 st som med detta fick sin första inteckning i Skellefteklassikern 2005. De övriga tävlingarna i den är Älgstråket den 13 mars och Destaloppet den 20 mars.

 

Resultatlista >>

 

 

 


 

 

 

Oskar och Malin vinnare i Drängsmark
(2005-02-12)

Så äntligen kom den där fina vinterdagen med strålande solsken och -4 grader kallt. Det är inte många av sådana dagar nuförtiden men deltagarna i Skegaloppet fick uppleva detta. Som vanligt fina arrangemang och med Melker Jonsson som speaker blir det liksom pricken över i:et.

15 byskeåkare kom till start och tog hem två guld, två silver och tre brons samt en massa fina placeringar. Guldplatser tog Oskar Häggström i H 9 och Malin Jakobsson. Silverplats blev det för Hannes Viklund H 11 och Jesper Lindgren H 12 och bronspengen gick till Fanny Dahlberg D 8, Emelie Häggström D 11 och Eric Lundqvist H 12.

Resultatlista >>

 


 

 

 

 

21 byskeåkare i Hemmingsmark
(2005-01-23)

Som vanlig blev det många deltagare från klubben som deltog i Hemarännet. En kylig dag med kvicksilvret pendlande kring -15 grader men med suveräna spår och ett fint arrangemang. Hamburgarförsäljning måste nog också slagit rekord för under tävlingen var det hela tiden kö vid grillen.

De som lyckades bäst av byskeåkarna var Hannes Viklund som delade segern i H 11 och Malin Jakobsson som vann klassen D 16. Johan Lundqvist knep en silverplats i H 14 och likaså gjorde Philip Sundqvist i H 8. Tredjeplatser blev det för Lisen Viklund i D 9 och Jesper Lindgren i H 12. Catarina Sundqvist åkte snabbast i motionsklassen över 8 km. Alla övriga byskeåkare gjorde fina insatser som vi kan läsa i resultatlistan.

 

Resultatlista >>

 

 


 

 

 

 

Träningstävling i Drängsmark
(2005-01-20)

 

32 åkare från Kågedalens SK, Skellefteå SK och Byske SK träningsåkte på torsdagskvällen i Drängsmark. Nästa torsdag kommer Skellefteå skidserie att ha sin första deltävling för vintern i Drängsmark.

 

Resultatlista från träningstävlingen>>

 


 

 

 

Bronspeng vid stafett i Laxspelen
(2005-01-20)

Vid den gångna helgens skidfest i Täfteå blev det en rad fina placeringar. Lisen Viklund åkte in på en fin fjärde plats i D 9 och broder Hannes blev åtta i H 11. Jesper och Jens Lindgren blev nia och tolva i klassen H12.

Vid stafetten knep trion Hannes Viklund, Jens och Jesper Lindgren en tredje plats och kom således hem med en fin bronspeng


Bronskillarna Jesper, Jens och Hannes

 

Resultatlista Laxspelen >>
Resultatlista stafetten>>


 

 

 


 

Träningstider för våren
(2005-01-16)

 

Träning yngre gruppen Måndagar och torsdagar, 18.30 Ledare:
Toivo Sundqvist 0912-61537,
Anders Viklund 0912-10911
 
Träning äldre gruppen Tisdagar och torsdagar, 18.30 Ledare:
Tommy Lindgren 0912-61447,
Anders Viklund 0912-10911
 
Skidskolan Lördagar 13.30 - samling vid gamla Mullekojan. Ledare:
Nils Åström 0912-10740,
Marcus Burström 0912-10676
 



 




 
 

 

 

Vallaträff på Team Sportia i Skellefteå
(2004-01-12)

Onsdag 19:e januari är det stor valla träff på Team Sportia i Skellefteå. Alla de stora vallafabrikanterna är på plats och visar det senaste inom skidvallning. Träffen pågår mellan kl. 15:00 och 20:00.
Deltagande företag är: Rex, Skigo, Start, Swix och Vauhti.

 

 


 

 

 

 

Nytt sätt att anmäla sig till tävlingar
(2004-12-18)

Från och med i år är det ett nytt sätt att anmäla sig till tävlingar. Anmälningar till tävlingar kan göras via webben från vår hemsida.

Gör på detta sätt:
1. I vänstra kolumnen på hemsidan, under "Tävlingar" trycker du på länken "Anmälningar".
2. Ett nytt fönster kommer upp. Välj här ett distrikt t.ex. Västerbotten.
3. Bläddra till den tävling du skall anmäla dig till och klicka på den.
4. Nu kommer ett fönster upp med information om tävlingen, tid, plats, klasser mm.
5. Klicka på knappen "Anmälan".
6. I det nya fönstret ser du en massa namn. Bläddra till ditt och markera det.
7. Skulle ditt namn inte finnas där så ring Tommy Lindgren eller Anders Viklund.
8. Tryck sedan på knappen "Anmäl mig". Om tävlingen har öppnats för anmälan öppnas ett nytt fönster.
9. Om den inte öppnats kommer ett rött meddelande längst upp.
10. Fyll i den uppgifter som saknas och tryck på "Spara anmälan"
11. Nu är du anmäld till tävlingen.
12. Anmälan kommer att godkännas av Tommy Lindgren och Anders Viklund.

OBS!
Detta gäller tävlande för Byske SK. Tävlar du för någon annan klubb, så ska du göra likadant på din klubbs hemsida på Klubben on line !

Lycka till och hör av dig om det är några problem!

Om namn saknas:
Anders Viklund, 070-388 58 04
Tommy Lindgren, 070-371 17 33

Dataproblem:
Kjell Lundqvist, 070-637 93 17




 

 


 

 


 

 


Gruvspelen Boliden inställt
(2004-12-15)

Bolidens SK har idag på morgonen besiktat spåren i Boliden och kan bara konstatera att gårdagskvällen och nattens plusgrader, med vind, har tärt hårt på det underlag som tidigare fanns. Bolidens SK har därför beslutat att ställa in Gruvspelen den 18 december 2004.

 

 

 

 


 

 

 

 

Viktigt information om Gruvspelen
(20041214)
 

Viktigt info. om Gruvspelen 18/12 På grund av den begränsade tillgången på snö så kommer Gruvspelen
att genomföras i fri stil för åldersklasserna fr.o.m 11 år och uppåt, dvs för sträckor längre än 1,5 km.
För ytterligare information, ring Ingemar Stenmark på 0915-24016.

 

 


 

 

 

 

Skelleftespelen inledde säsongen
(2004-12-11)

Så var skidsäsongen igång. Efter två inställda tävlingar i Saxnäs och Lycksele så kunde äntligen första tävlingen köras i Skellefteå. Mängden snö var väl inte att hurra för men det fanns ända en hyfsad 2,5 km:s slinga.

Sju byskeåkare kom till start och bäst lyckades Hannes Viklund i H 11 med en fin andra plats. Syrran Lisen Viklund tog bronsplats i D 9 och likaså gjorde Jesper Lindgren i H12. I samma klass slutade Eric Lundqvist 5:a och Jens Lindgren 6:a. Selina Sundqvist blev också femma och då i klassen D 10. Philip Sundqvist åkte utan tidtagning i H 8 och svarade nog för dagens bedrift. Philip startade sist med var först i mål.

Bilder från tävlingen. Klicka på bilderna så blir dom större.

Selina Sundqvist Hannes Viklund Jens Lindgren Jesper Lindgren Eric Lundqvist
         

Resultatlista>>

 

 


 

 

 

 

Elbelyst teknikslinga ny för i år
(2004-11-05)

Nu har Byske SK den enda elbelysta teknikslinga i Skellefteå Kommun. Teknikbanan är 270 meter lång och har byggts med hjälp av frivilliga insatser och finansierats med pengar från Handslaget.

120 kubikmeter massor har körts ut och planerats ut under hösten till denna teknikslinga som kommer att ge skidåkningen en ny dimension både för klubben och skolans elever. Ett stort tack till alla frivilliga, NCC, Vattenfall, Jalle med traktor och naturligtvis Handslaget.

Kommer nu bara snön så är alla välkomna att prova lite skidåkning i den knixige och kurviga slingan.

 

 


 

 

 

 

Träningsläger i Arvidsjaur
(2004-10-31)

Den 19-21 november blir det träningsläger i Arvidsjaur. Alla i klubben hälsas välkomna att delta i detta snöläger. Vi åker upp på fredag em och bor i stugor på Camp Gielas.

Alla barn och ungdomar åker upp på klubbens bekostnad medan vuxna får betala en avgift för lägret.

För mer information kontakta:
Tommy Lindgren  070-371 17 33
Anders Viklund  070-388 58 04

 

 


 

 

 

 

Årsmöte
(
2004-10-30)

Den 1 november kl. 19.00 är det årsmöte i Kickan på G:la Kommunalhuset.
Alla hjärtligt välkomna!

Årsredovisning 2003-2004>>
Verksamhetsplan 2004-2005>>

 

 

 


 

 

 

 

 

Handslaget möjliggör ökat samarbete med skolan
(2004-05-05)

Klubben har fått pengar från Handslaget för ett ökat samarbete med Byskekolan och syftet är att popularisera skidsporten bland barn och ungdomar. Ge skolans elever möjlighet att prova på skidåkning under trevliga och bra förhållanden. Projektet syftar även till att ge elever och fram för allt flickor en möjlighet till en individuell vinteridrott.

Målet är att alla elever ska komma i kontakt med skidsporten, få prova på övningar och ges möjlighet till motion och rekreation. Så ett lite frö som sedan kan utnyttjas senare i livet.

Skidklubben skall för tilldelade medel från Handslaget göra följande:
1. Iordningställa en teknikbana i skolans närterräng
2. Se till att ha skidspår för skolans räkning
3. Hjälpa till arrangera skolans motionslopp. (Lilla Vasaloppet)
4. Köpa in ett antal skidpaket som kan lånas av skolans elever
5. Bygga vind och regnskydd i anslutning till skidspåret

Lördagen den 5 juni är det arbetsdag för skidklubbens medlemmar. Det blir mycket städning och diverse reparationer men även planering för projektet tillsammans med skolan.

Väl mött vid Futurum den 5 juni kl. 09.00. 

Läs mer om handslaget>>